Touchdown

TOUCHDOWN 1338

Quaterback - Sack - Judex xx

Touchdown 1338

Språng: 2500 kr

90 dygns dräktighet: 7500 kr

MOMS tillkommer

Touchdown är en modern och rörlig hingst av internationell toppklass med ett fantastiskt temperament där mor och mormor lämnat 5 internationella mästerskapshästar i både dressyr och hoppning. Han är godkänd i SWB och Oldenburg.

 

•Som femåring blev han andraplacerad i Scandinavian Open och togs ut till unghäst VM.

•8,60 poäng på Unghäst-VM, där han visade sitt utmärkta temperament, ridbarhet och högklassiga gångarter samt berömdes för sin goda framtidspotential för svår klass.

•87,5 procent av testryttare Charlotte Dujardin och fjärdeplacerad i Breeders Trophy som fyraåring.

•8,78 poäng (9 - 9 - 9 - 9 - 9 - 8,25 - 9 - 9) i dressyr på 70-dagarstest i Adelheidsdorf som treåring, den högsta poängen bland samtliga 3-5-åriga hingstar i hela Tyskland 2015. Dessutom erhöll han 8 poäng i terränghoppning.

•41 poäng ( 9 - 8 - 8 - 8 - 8) exteriört på Bruksprovet.

•51 poäng på fölvisning samt var reservsegrare på Riksföl på Flyinge

Touchdowns första fölårgång har typats starkt och är av högsta kvalitet avseende typ och gångarter, och de visade har fått toppresultat på fölvisningar. Tidningen Ridsports rapporterar att Touchdown är en av de hingstar som lämnar bäst galopp till sina avkommor.

 

Touchdown har tre högklassiga gångarter med mycket mekanik. Skritten är taktmässig och väl genom kroppen med ett mycket stort övertramp samt samlingsförmåga. Traven är uttrycksfull med aktiva bakben. Han visar ett stort register, han kan korta sig och visar fina längningar. Galoppen är mycket uttrycksfull med stor gest och väl undersatta bakben. Även här visar han härlig elasticitet och en fin balans. Touchdown är ytterst talangfull för svårare rörelser som piaff och passage och matchas mot Grand Prix.

 

Hans förmåga att kunna kombinera ett lätthanterligt, coolt psyke med mycket energi och känslighet när man efterfrågar är mycket eftertraktat bland såväl proffs som hobbyryttare.

 

Touchdowns möderne nedärver starkt en utmärkt typ, ett mycket lätthanterligt temperament samt tre högkvalitativa gångarter med stort register och talang för piaff och passage. Många i stammen har även en god hoppförmåga, med toppbetyg på unghästtest samt tävligsresultat på hög nivå.

 

Touchdown är undan ett av kanske världens bästa avelsston, elitstoet La' Mour. Av 6 avkommor i ridbar ålder har 3 placerats på unghäst VM och båda hingstföl godkänts för avel.

Hennes äldsta avkomma La Prii fick 50 poäng på 3-årstestet och deltog i unghäst VM som femåring där hon var fyra i lilla finalen. Därefter var hon mycket framgångsrik i St Georges, med lagsilver och individuell femteplats i Nordic Baltic Championships för unga ryttare.

Sonen Tabasco 1201 godkändes i SWB 2010. Han deltog i två unghäst VM och var som sexåring femteplacerad i finalen. Han är hittills placerad St Georges.

Döttrarna La Beata och La Bienne är diplomston.

Dottern La Couronne vann Riksföl och erhöll hoppdiplom med 9-9 på kvalitetsbedömning. Hon har vinster i MSV och tränas mot Grand Prix.

 

Mormodern La Sanne är även hon elitpremierad med två avkommor som deltagit i internationella mästerskap. Hon har lämnat Quite Lovely som vann Riksföl och därefter har vinster i Grand Prix. Han togs ut att representera Danmark på Nordic Baltic Championships för seniorer. La Mer som har placeringar i internationell svår hoppning och deltog i EM i hoppning för juniorer.

 

Fadern Quaterback utnämndes till årets utmanarhingst tack vare sina avkommors fantastiska tävlingsresutat. Han vann Bundeschampionatet för treåriga hingstar, och var högst bedömd på sitt 30-dagarstest samma år. Många avkommor har höga placeringar på unghäst VM och i svår klass.

 

Morfar Sack var mycket framgångsrik i internationell Grand Prix och deltog i OS i Aten 2004.

 

Som mormorsfar återfinns fullblodet Judex xx.

 

 

för mer info se www.verbena.se

facebook: verbena dressage / skeppstrand