Zafferano

ZAFFERANO 1325

Zaladin M.I - Bernstein - Chagall

Zafferano

SWBs första godkända isabellhingst på över 45 år!

 

Med sin gyllene färg och fantastiska mentalitet kombinerat med välbalanserade gångarter väckte Zafferano stor uppmärksamhet på tyska 50-dagarstestet i Schlieckau med sina 8,40 i totalpoäng, näst bäst av samtliga treårshingstar som genomfört dressyrbetonat 50-dagarstest i hela Tyskland under 2016.

 

Zafferanos första årgång föl syns i mängden med sin vackra färg. Han typar avkommorna väl, de blir oerhört vackra och karismatiska med stor utstrålning. Han lämnar enastående temperament, fölen blir sociala och korrekta med bra gång med mycket schwung.

 

Zafferano genomförde ett mycket bra bruksprov, där han visade sitt utmärkta temperament och höga ridbarhet. Han erhöll 40 poäng (8-8-8-8-8) exteriört och 8-8-8,5-8 under ryttare.

 

Zafferano är avlad för prestation på högsta nivå, med en mix av det bästa svenska blodet och högklassigt europeiskt blod. Han kommer från ett prestationsstarkt, gediget svenskt möderne som ger milda, lätthanterliga hästar med hög ridbarhet, framåtbjudning och talang för samling samt även stor hoppförmåga. Den gula färgen är ett svenskt signum som kan härledas hundra år bakåt. Färgen fick kommer från Bernstein och i sin tur från de legendariska Flyingehingstarna Pompe, Regulator och Likör.

 

Modern Baby Doll är elitpremierad. Hon tränade själv på St Georges-nivå innan hon sattes i avelsboxen och visade en stor talang för piaff.

 

Hennes äldsta avkomma Virusless XC tävlar 140 med vinster i 130 hoppning och LA dressyr. La Pinta erhöll dubbeldiplom med 48,5/49,5 samt 10-9,5 på ridprovet på 3-årstestet och var delad sjundeplacerad i Kungakannan, tränar nu på StGeorges nivå.

 

Mormodern C'est si Bonne är ett elitsto. Samtliga visade avkommor har fått diplom. Broder Jakob var placerad i MSV dressyr innan han exporterades till Tyskland. Duschesse är placerad i Internationell Grand Prix, Meteor tävlar 140 hoppning och MSV dressyr.

 

Mormorsmor Ikeá är A-premierad.

 

Fadern Zaladin MI visar stor talang för samling och matchas av Jan Brink mot Grand Prix. Han var bruksprovssegrare 2012 och är hittills placerad upp till St Georges. Bakom honom finns hingstar som Blue Hors Zack som tävlar världscupen i dressyr samt Solos Landtinus med avkommor i internationell hoppning och dressyr.

 

Morfadern Bernstein är elitpremierad och ligger än idag högt på BLUP-rankingen. Ett stort antal avkommor med Bernstein som far eller morfar har placeringar och vinster på mästerskap och upp till internationell Grand Prix.

 

Mormorsfar Chagall är även han elitpremierad. Han är far till ett flertal godkända hingstar, internationella Grand Prixhästar och OS-deltagare.

 

för mer info se www.verbena.se

facebook: verbena dressage / skeppstrand

 

ZAFFERANO

 

Språng . 2500 kr

90 dygns dräktighet : 7500 kr

MOMS tillkommer