COLMANDER

Colmander 1333

2004 Colman - Contender - Sir Shostakovitz xx

COLMANDER

Språng: 2500 kr

90 dygns dräktighet : 7000 kr

Moms tillkommer

Colmander är en holsteiner, stam 4965 efter

Colman ( Carthago – Lord ) som lämnat

20-talet godkända söner och yngre avkommor tävlar i 1,40-1,45-

hoppning samt även 10-talet avkommor med framgång i Int GP-hoppning.I Holstein anses Colman idag som Carthago´s mest förärvningssäkre representant inom aveln. Modern Minara har Contender som far, en hingst som stämplat både avel och sport, hon har förutom Colmander lämnat två avkommor i 1.60 hoppning och ännu en i 1.45.

Ur stostammen kommer Weltdame och Carrera i 150 hoppning och Carlos samt den godkände Callucio i 160 samt hingstarna Cavero och Cottage Boy,Clinton I - II, Levisto , Poor Boy, Zandor Z samt Lord Caletto

Colmander har egna meriter i internationell 150 hoppning där han har

representeratBolmande och hade tillsammans med Olof Smith en fin första säsong i Sverige med flera placeringar tom 1.50. Colmander är godkänd i Holsteiner Verband där Dr Nissen gav honom omdömet:

Colmander är en imponerande Colman son som med sin goda kropps

struktur och vackra exteriör gör honom till en riktig holsteiner typ som

överraskar med sina stora och excellenta gångarter, speciellt hans kraftfulla galopp som har samma power som han har i sin hoppning, teknisk är hoppningen superb och Holsteiner juryn är imponerad av hans kraft och kvalitet. 2016 godkändes Colmander i SWB på sina avkommemeriter, där han fått sitt första index i Tyskland på fina 140.

Colmander har mest varit verksam i tävling men har lämnat ett flertal goda unghästar efter sig, där de älsta blir åtta i år, ur hans första årgång har hittills två avkommor gått svårklass. Avkomman Contino har under 2016 redan placerat sig i CSI3* 145 -155 hoppning under Johannes Ehning. Colmander är även far till den godkände hingsten Cyrano VDV

Colmander ägs av Herman Boeve, Holland