ZAFFERANO

ZAFFERANO 1325

ZALADIN MI - BERNSTEIN- CHAGALL

2013 166 cm

Uppfödd och ägd av Verbena Ab.

 

Godkänd i SWB som enda treåriga gångartshingst 2016.

 

Han genomförde ett mycket bra bruksprov, där han visade sitt utmärkta temperament och höga ridbarhet. Han erhöll 40 poäng (8-8-8-8-8) exteriört och 8 - 8 - 8,5 - 8 under ryttare.

 

Zafferano är avlad för prestation på högsta nivå, med en mix av det bästa svenska blodet och högklassigt europeiskt blod. Hans vackra färg är en bonus som nedärvts från morfadern Bernstein.

 

Zafferano har tre bra, elastiska gångarter med stor bärighet. Skritten är avslappnad genom kroppen med gott övertramp. Traven är välbalanserad och bogfri med mycket takt och schvung. Galoppen är även den bärig och balanserad med god förmåga att korta och länga sig.

 

Zafferano är en mycket mild och vänlig hingst med ett tryggt och lätthanterligt temperament och hög ridbarhet. Han är alltid ambitiös och fokuserad på sitt arbete och har mycket energi och snabb reaktionsförmåga för ryttarens hjälper, samtidigt som han alltid behåller sitt mentala lugn.

 

Zafferano kommer ur ett prestationsstarkt, gediget svenskt möderne som ger milda, lätthanterliga hästar med hög ridbarhet, framåtbjudning och talang för samling samt även stor hoppvilja.

 

Modern Baby Doll är elitpremierad. Hon tränade själv på MSV A-nivå innan hon sattes i avelsboxen och visade en stor talang för piaff.

 

Hennes äldsta avkomma Virusless XC var som sexåring startad 130 och placerad 120 hoppning och LA dressyr. La Pinta erhöll dubbeldiplom med 48,5/49,5 på 3-årstestet och var delad sjundeplacerad i Kungakannan.

 

Mormodern C'est si Bonne är ett elitsto. Samtliga visade avkommor har fått diplom. Baby Dolls helbror Broder Jakob var placerad i MSV dressyr innan han exporterades till Tyskland. Duschesse är placerad upp till Intermediaire IB och kvalad till Grand Prix.

 

Mormorsmor Ikeá är A-premierad.

 

Fadern Zaladin MI visar stor talang för samling och matchas av Jan Brink mot Grand Prix. Han var bruksprovssegrare 2012 och är hittills placerad upp till St Georges.

 

Morfadern Bernstein är elitpremierad och ligger än idag högt på BLUP-rankingen. Ett stort antal avkommor med Bernstein som far eller morfar har placeringar och vinster på mästerskap och upp till internationell Grand Prix.

 

Mormorsfar Chagall är även han elitpremierad. Han är far till ett flertal godkända hingstar och internationella Grand Prixhästar.

 

VERBENA AB